Putin: Oštrije mere bezbednosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je bezbednosnim snagama da budu na visokom stepenu pripravnosti zbog mogućeg napada militantnih grupa.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.02.2013.

21:26

Default images

On je naložio pripravnost na moguće napade uoči Zimskih olimpijskih igara koje će sledeće godine biti održane u Sočiju.

Rusija, koja je ove nedelje domaćin sastanka Grupe 20 ekonomski najrazvijenijih zemalja sveta, suočava se sa islamističkim pobunjenicima u Kavkaskom regionu, nastalim iz dva rata u Čečeniji od pada Sovjetskog Saveza.

Putin je visokim oficirima Federalne bezbednosne službe rekao da "sve antiterorističke snage treba da budu na visokom stepenu pripravnosti i spremnosti", preneo je Rojters.

"Najvažnije je zaštititi ljudske živote. I neophodno je obezbediti odgovarajuću antiterorističku zaštitu u slučaju širokog spektra javnih i međunarodnih događaja, koji će uskoro biti održani u našoj zemlji", rekao je Putin u obraćanju na državnoj televiziji.

Bombaški napadi na policijske punktove u oblasti Severnog Kavkaza su česti i odnose mnoge živote već decenijama, a ruske vlasti su rešene da pre svega osujete potencijalne napade na zapadni Kavkaz, gde će naredne godine biti održane Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: