Održana sveta misa povodom Sretenja

Sveta misa za blagoslov i napredak Srbije i njenih građana održana je večeras u Crkvi Svetog Anta u Beogradu povodom državnog praznika Sretenje.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2013.

20:36

Default images

Svetoj liturgiji, koju je vodio nadbiskup Stanislav Hočevar, prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, savetnik predsednika republike Oliver Antić, predstavnici diplomatskog kora...

Beogradski nadbiskup poželeo je svim građanima Srbije poštenje, a onima na položaju - mudrost.
Foto: Tanjug
"Danas na poseban način pozdravljam sve vas koji nosite odgovornost za dobrobit naše države. Svima vama koji ljubavlju služite državnoj zajednici potrebana je božija snaga i zato i držimo ovu euharistiju", kazao je Hočevar.
Foto: Tanjug
Uoči mise, Hočevar je za Tanjug objasnio da Katolička crkva uvek s velikom ljubavlju prati svaki narod i državu i da ima običaj sve državne praznike da obeležava svetom liturgijom.

"Ovo je naš verski doprinos državnoj zajednici jer želimo da svi ljudi budu prosvetljeni i da bude opšte dobro. Svi stanovnici treba da rade za opšte dobro i tako promovišu mir, pravdu, pomirenje, ljubav i saradnju u čitavom regionu", poručio je Hočevar.

A ranije danas su pripadnici Vojske Srbije povodom obeležavanja 15. februara, Dana državnosti Srbije, izvršili počesnu artiljerijsku paljbu sa Savske terase na Kalemegdanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: