Smenjen direktor Voda Vojvodine

Vlada Vojvodine izabrala je na telefonskoj sednici za novog direktora "Voda Vojvodine" Mirka Adžića, umesto Atile Salvaija. Ješić glasao protiv.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2013.

19:44

Default images

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Goran Ješić oštro je kritikovao tu odluku i glasao protiv nje.

Atila Salvai je profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu i stručnjak je za hidrauliku voda. Mirko Adžić ima diplomu Fakulteta za uslužni biznis i prethodno je bio direktor banje "Termal" u mestu Vrdnik.

Goran Ješić je agenciji Beta rekao da je glasao protiv takve odluke i dodao da je Vlada Vojvodine imenovanjem Adžića prekršila Zakon o javnim preduzećima, pošto je reč o osobi koja nije kvalifikovana za taj posao.

"Iako je vodoprivreda u mom resoru, niko me uopšte nije konsultovao o imenovanju novog direktora. Sramota je da Vlada Vojvodine krši zakon i imenuje osobu koja nije kvalifikovana za taj posao na mesto direktora osetljivog vodoprivrednog preduzeća. To tim pre što nas ove godine očekuje sto miliona evra investicija u vodoprivredi, koje podrazumevaju stručan i obrazovan kadar, koji može da vodi taj investicioni ciklus", kazao je Ješić.

Telefonsku sednicu Vlade Vojvodine vodio je njen potpredsednik Dragoslav Petrović, pošto je pokrajinski premijer Bojan Pajtić na putu, u Briselu.
U pokrajinskoj odluci o JVP Vode Vojvodine, u članu 18, kojim se regulišu uslovi za izbor direktora, između ostalog se navodi da kandidat treba da bude "stručnjak u jednoj ili više oblasti iz koje je delatnost od opšteg interesa za čije obavljanje je osnovano JVP Vode Vojvodine".

Kandidat treba da ima najmanje pet godina radnog iskustva, od čega tri godine na poslovima za koje je osnovano JVP Vode Vojvodine, piše u uslovima za izbor direktora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: