I Vuk Jeremić isključen iz DS-a

Izvršni odbor DS na današnjoj sednici isključio je Vuka Jeremića iz stranke zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora DS i kršenja Statuta stranke.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2013.

16:13

Default images

U Demokratskoj stranci su razmena mišljenja i argumenta uvek dobrodošli, a nakon što organi stranke donesu odluku, ona je obavezujuća za sve članove stranke, bez izuzetka, navodi se u saopštenju demokrata.

Članovi Izvršnog odbora su dva sata zasedali u centrali stranke, a po završetku sednice niko od članova nije želeo da odgovori na bilo kakvo pitanje novinara.

Predsednik Izvršnog odbora Dušan Elezović samo je kratko rekao da je odluka objavljena u saopštenju i da je dogovor da niko od članova Izvršnog odbora ne daje izjave.
Foto: B92
Jeremić se nije izjašnjavao da li će vratiti poslanički mandat, na šta ga je obavezivala odluka Glavnog odbora DS, prema kojoj to treba da učine svi ministri iz prethodne Vlade Srbije. Jeremić je uporno ponavljao da će mandat zadržati jer namerava da se po povratku iz Njujorka, gde je na funkciji predsednika Generalne skupštine UN, aktivno uključi u skupštinski život.

Predsednik DS Dragan Đilas je krajem novembra, kada je preuzeo čelno mesto demokrata, pozvao sve poslanike koji su u prethodnoj vladi bili ministri da vrate poslaničke mandate.
Foto: twitter@jeremic_vuk
Bivši ministar poljoprivrede Dušan Petrović nedavno je isključen iz stranke pošto je odbio da vrati mandat, dok je Jeremiću dato više vremena da odluči, budući da trenutno nije u zemlji.

Dok se vrh DS-a pripremao za sednicu Izvršnog odbora, Vuk Jeremić u Njujorku predsedavao je na godišnjem međureligijskom dijalogu koji se održava u Generalnoj skupštini UN, o čemu piše i na tviteru.

Statutarna komisija DS odbila je danas žalbu Dušana Petrovića i potvrdila prvostepenu odluku Izvršnog odbora DS o njegovom isključenju, čime on i definitivno više nije član ove stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

307 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: