Janša: Nema glasanja o poverenju

Slovenački premijer Janez Janša ponovio je da neće tražiti parlamentarno glasanje o poverenju vladi, što bi verovatno dovelo do raspisivanja vanrednih izbora.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.02.2013.

22:53

Default images

"To je uradio moj prethodnik i to smo skupo platili. Danas Slovenija nije u poziciji da to sebi može da priušti i to ne planiram da učinim", rekao je Janša na kraćoj konferenciji za novinare u Metliki na jugu Slovenije, gde je boravio sa članovima svoje vlade, javila je agencija Hina.

Janša je ovom izjavom podsetio na situaciju iz 2011. godine, kada je vlada tadašnjeg premijera Boruta Pahora ostala bez većine u parlamentu, a napustila su je i dva od četiri koaliciona partnera.

Pahor je zatim predložio parlamentu listu novih ministara, ali je predlog odbačen, pa mu je tako bilo izglasano nepoverenje.

Tri meseca kasnije u Sloveniji su prvi put održani vanredni izbori, godinu pre isteka redovnog mandata vlade, ali je zbog tesnih izbornih rezultata sadašnji premijer Janša vladu uspeo da oformi tek u februaru, dok je stara vlada u međuvremenu obavljala tekuće poslove.

"Ako smo to onda mogli sebi da priuštimo, danas to nismo u stanju", rekao je Janša i dodao da je državi potrebna stabilnost, a ne novi vanredni izbori.

Janša nije hteo da komentariše nastojanja ostalih stranaka koje žele raspuštanje vlade, bilo prevremenim izborima, bilo formiranjem prelazne, takozvane projektne vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: