Grubješić: Ne zavisi sve od Nemačke

Ukoliko Srbija u junu ne bi dobila datum za početak pristupnih pregovora s EU, to bi išlo na dušu nekih zemalja članica, kaže Suzana Grubješić.

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 13.02.2013.

22:07

Default images

"Ne verujem u teorije da sve zavisi od Nemačke. Ipak je važan glas svake članice. Da je Nemačka najveća i najmoćnija, to niko ne spori. Ali sa svakom od 27 zemalja mora da se razgovara i da se obezbedi podrška. Sledeća naša destinacija je baš Berlin", kaže Grubješićeva.

Potpredsednica vlade za evropske integracije kaže u intervjuu za "Novosti" da će u Berlinu videti da li postoji podrška i da li je ta izvesnost dobijanja datuma u junu veća nego što je ovog trenutka.

"Ima nekoliko različitih spekulacija, ali hajde da sačekamo izveštaj EK 16. aprila, za koji očekujemo da će biti pozitivan i da će dati preporuku Savetu da sa Srbijom otpočne pregovore. Do tada, naravno, ne smemo da sedimo skrštenih ruku", kaže Grubješićeva.

Čitav intervju sa Suzanom Grubješić možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: