LDP: Šta je dogovorio državni vrh?

Čedomir Jovanović kritikovao je državni vrh što nije obznanio javnosti s kakvim instrukcijama Ivica Dačić ide u Brisel na nastavak pregovora s Prištinom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.02.2013.

21:24

Default images

"Srbija nije ni u ratnom stanju ni u vanrednim okolnostima. Zato nema potrebe da se zemlja traumira dramatičnim najavama sastanka državnog vrha, a da se onda posle tog sastanka od javnosti pobegne, pošalje poruka o jedinistvu, a pred kamere pošalje savetnik predsednika Republike koji ponovi besmislene fraze bez ikakvog sadržaja", naveo je Jovanović.

Nikome u Srbiji u ovom trenutku nije jasno šta je tačno dogovorio „državni vrh“, s kakvim preciznim instrukcijama Dačić ide u Brisel, gde su granice dogovora koji kao zemlja želimo i ko će snositi političku odgovornost za rezultate tih razgovora, dodao je lider LDP-a u pisanoj izjavi za medije.

On je zapitao zašto se "po ko zna koji put insistira da je državni vrh ostao jedinistven, ako su u međuvremenu tvrdili da nikakvog nejedinstva nije ni bilo".

"Javnosti se do sada nisu obratili ni predsednik, ni premijer, ni prvi potpredsednik Vlade, pa se zemlji šalje poruka da svi beže od jasnog predočavanja zemlji šta je očekuje i da li je ono što se nosi u Brisel neka nova politika, pošto se u tekstu rezolucije koju je usvojila Skupština uopšte ne pominju elementi plana za sever Kosova oko kojih je danas navodno postignuta saglasnost", naveo je Jovanović.

Neke naznake tog "plana“ postojale su u "Nikolićevoj platformi", one su se našle u obrazloženju Rezolucije, ali nikada nisu usvojene u parlamentu kao okvir za pregovore, napomenuo je on.

Jovanović smatra da građani Srbije nisu na izborima birali savetnika predsednika, nego su glasali za Nikolića, Dačića, Vučića, Dinkića, koji su formirali Vladu i koji su, kako je naveo, dužni da stanu pred građane Srbije i kažu šta je to što tražimo u Briselu.

"Dok se to ne desi, javnost će spekulisati, Srbi na Kosovu biti u neizvesnosti a cela zemlja pod utiskom da se ključni politički akteri izmiču pred odgovornošću i da će pred izbore pokušati da operu ruke od svih negativnih i teških posledica pregovora", zaključio je lider LDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: