CG:Mandićev sin napao nožem učenika

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je da je njegov šesnaestogodišnji sin osumnjičen da je teško povredio vršnjaka u tuči srednjoškolaca.

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2013.

20:22

Default images

Crnogorska policija uhapsila je I.M. (16) zbog sumnje da je pre dva dana pokušao da ubije D.R. tokom tuče učenika dve srednje škole u Podgorici.

D.R. je izboden nožem, nakon čege je hitno prebačen u Urgentni centra u Podgorici i nije u životnoj opasnosti.

Uprava policije saopštila je da je I.M. osumnjičen da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Mandić je, u otvorenom pismu javnosti, potvrdio da u pitanju njegov sin, dodajući da veruje u njegovu nevinost, a na nadležnim državnim organima je da utvrde istinu.

"Ono što posebno želim da istaknemo i što je najvažnije jeste brz oporavak i dobro zdravlje povređenog dečaka. U potpunosti saosećam sa njegovim roditeljima i porodicom, duboko verujući da moj sin nije počinalac tog gnusnog čina, istovremeno duboko žaleći što je uopšte do njega došlo", naveo je Mandić.

On je kazao da veruje da njegov sin nije kriv za nesrećni događaj. "Ukoliko se, pak, u sudskom postupku utvrdi i dokaže da je tačno da je moj sin kriv, onda neka se striktno poštuje zakon i propisane kaznene odredbe. Ali sve dok se ne utvrdi istina, tražim da se prekine s nagađanjima, podmetanjima i izmišljotinama, jer se radi o teškoj i delikatnoj situaciji", rekao je on.

Mandić je istakao da ne želi da se njegovom javnom obraćanju, kao i čitavom nesrećnom događaju daje bilo kakva politička konotacija.

"Zakon mora biti iznad nas svih i jednak za sve", zaključio je Mandić.

Zakazivanje tuča učenika preko Fejsbuka u poslednje vreme postaje sve češća praksa u Podgorici, zbog čega je policija uvela redovno patroliranje oko škola. Prošle sedmice u tuči đaka dve osnovne škole, zakazane takođe preko Fejsbuka, povređen je jedan osnovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: