Niš: Odbornici traže načelnika PU

Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su jednoglasno zaključak u kome od nadležnih organa traže da hitno postave načelnika Policijske uprave u tom gradu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.02.2013.

19:12

Default images

Policijska uprava u Nišu radi bez načelnika policije više od tri godine, a to pitanje postalo je dominatno u niškoj javnosti posle eksplozije automobila u Knjaževačkoj ulici, krajem prošlog meseca, kada je jedna osoba poginula.

Inicijativu da Skupština grada usvoji zaključak i "osnaži zahtev javnosti" podnela je odbornička grupa "Niška priča", a druge odborničke grupe su ga podržale.

U raspravi je istaknuto da to pitanje ne treba politizovati, a da je zaključak Skupštine grada posledica pritiska javnog mnjenja.

"Pitanje načelnika Policijske uprave nije nadležnost lokalne samouprave, ali jeste iz nadležnosti naših života", rekao je predsednik lokalnog parlamenta Mile Ilić.

U raspravi je ocenjeno da "situacija u Nišu nije bezbrižna", a pitanje postavljanja načelnika niške policije je ozbiljno pitanje da bi bilo politizovano.
Odbornici su u raspravi rekli da je za to mesto potrebno naći profesionalca, a ne političara.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je ranije lokalnim medijima da očekuje da pitanje načelnika niške policije bude rešeno vrlo brzo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: