Ko su kandidati za poslanike APV?

Na tri glasačka mesta u Vojvodini biraju se poslanici za pokrajinski parlament. Među kandidatima su bokser, šef železničke stanice, specijalista za kobasicu.

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2013.

18:17

Default images

Izbora neće biti - uveravaju nas prethodnih nedelja iz stranaka vladajuće koalicije. Međutim, u nedelju će neki građani Srbije ipak na birališta.

Vojvođani će na tri glasačka mesta odlučivati na dopunskim pokrajinskim izborima. Nakon ostavki poslanika iz Zrenjanina, Srbobrana i Apatina za tri poslanička mesta prijavilo se 26 pretendenata.

U profesionalnom sportu se do sada služio krošeom i često nokautirao protivnike u ringu.. Sada traži šansu da s protivnicima sarađuje na suptilniji način. Najmlađi kandidat na izborima je bokser Milan Piperski, koji kaže da borilački sportovi i politika imaju dosta sličnosti. To potkrepljuje i primerima...

"Vredi napomenuti da je Vladimir Putin džudista, da je Aleksandar Karenjin član ruske Dume, da isto tako Vladimir Kličko ima svoju stranku i želi da bude predsednik Ukrajine, moj bivši kolega Nenad Borovčanin je takođe dobar primer...", kaže Piperski.

Čuvena turijska kobasica seče se isključivo turijskom bricom - prvo je što smo naučili od sadašnjeg predsednika mesne zajednice, a možda i budućeg poslanika Aleksandra Jojkića. Uverili smo se zbog čega je Kobasicijada brend njegovog kraja.

"Turijska kobasicijada je svakako pobednik, pošto nema manifestacije u Vojvodini koja može da se poredi sa njom, sa te strane smo već pobedili. A što se tiče mene - to ćemo videti, ne zavisi samo od mene, već i od ljudi koji će, nadam se, prepoznati sve što sam uradio prethodnih godina", kaže Jojkić.

Sadašnji šef železničke stanice u Prigrevici odlučio je 2004. godine da se bavi politikom. Tvrdi da je jedini građanima Apatina ponudio konkretan program, jer, kako kaže, poslanik nikako ne sme biti statista. Pruga i vozovi su mu u krvi, ali ih razdvaja od posla koji ga možda čeka u Novom Sadu.

"Apsolutno sa zaposlenima i kolegama nikada nijednu reč ne prozbaram politici jer, posao je jedno, profesija je jedno, politika je drugo, ne želim da petljam kolege u politiku, a ni sebe u tu priču", kaže Perica Popić, kandidat SRS-a iz Apatina.

U pokrajinskoj skupštini su za sada prazna tri mesta, a ukupno 26 kandidata se bore za njih. Od toga, samo dve žene...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: