Kairo: Napad na hotel Šepard

Nekoliko desetina maskiranih muškaraca, naoružanih drvenim štapovima i noževima, razbili su stakla na luksuznom hotelu "Šepard" u Kairu, a zatim pobegli.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.02.2013.

19:20

Default images

Ova scena je izazvala paniku u hotelu koji se nalazi u blizini Trga Tahrir, a saobraćaj na obližnjem putu, koji vodi uz Nil, bio je nakratko zaustavljen.

Nakon razbijanja stakala, više desetina službenika hotela napravilo je ljudski štit kako bi zaštitili hotel od napadača koji su pobegli s mesta napada pre nego što je stigla policija, naveo je isti zvaničnik.

Egipat potresaju neredi i nemiri već dve godine, od kada je svrgnut Hosni Mubarak, a na Trgu Tahrir bilo je višesedmičnih sporadičnih sukoba, podseća AFP.

Jedan obližnji luksuzni hotel je prošlog meseca pokradem tokom sukoba između policije i demonstranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: