Osumnjičen za krađu kablova

Beogradska policija je uhapsila Nikolu S. (44) zbog postojanja sumnje da je krao kablove iz nekoliko preduzeća i tako ih oštetio za 5,5 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.02.2013.

19:09

Default images

Njemu se na teret stavlja da je izvršio 33 krivična dela teških krađa, krađa, uništenje i oštećenje tuđe stvari, izazivanje opšte opasnosti i uništenje i oštećenje javnih uređaja i na taj način oštetio nekoliko firmi za oko 5,5 miliona dinara, saopšteno je danas iz MUP-a.

Osumnjičeni je krivična dela izvršio na štetu firmi "Telekom Srbije", "Beogradske elektrane", "Beogradski vodovod i kanalizacija", "Železnica Srbije" i "Telenor".

Krivična dela je, kako je saopšeno, izvršio od početka 2010. do kraja 2012. godine u opštinama Rakovica, Čukarica i Novi Beograd.

Osumnjičeni je noću dolazio do šahtova, koji su vlasništvo oštećenih firmi, i sa više lica bonsekom, dizalicom i kleštima kidao je zaštitu kojom su šahtovi bili obezbeđeni, a onda ulazili u njih i sekli kablove, koje su dizalicom izvlačili.

Kasnije su sa ukradenog kabla topili izolaciju kako bi ostao samo bakar koji su prodavali na otpadima za otkup sekundarnih sirovina, a Nikola S. je takođe sekao kablove s baznih stanica "Telenora", krao slivnike-rešetke sa ulica na teritoriji opštine Novi Beograd.

Izvršenjem tih krivičnih dela Nikola S. je napravio oštećenje u navedenim firmama u vrednosti oko 5,5 miliona dinara, a uz krivičnu prijavu će biti priveden dežurnom istražnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: