Sukobi pred Morsijevom palatom

Demonstranti koji zahtevaju odlazak egipatskog predsednika Mohameda Morsija, sukobili su se sa policijom ispred njegove palate u Kairu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.02.2013.

22:01

Default images

Sukob se dogodio na drugu godišnjicu od svrgavanja nekadašnjeg predsednika Hosnija Mubaraka, javile su agencije.

Nekoliko desetina mladih bacalo je kamenje na palatu Etihadija nakon što je održan miran marš nekoliko hiljada demonstranata, koji su optužili Morsijevu konzervativnu partiju "Muslimansko bratstvo" da je izdalo revoluciju i da nastoji da monopoliše vlast.

Policija je odgovorila vodenim topovima i suzavcem, a kasnije i udaljila demonstrante od palate.

Sukobi su danas bili manjeg intenziteta od skorašnjih i televizija ih je prenosila uživo.

Ranije danas, antivladini demonstranti su se na kratko okupili na jednom od glavnih mostova na reci Nil i omeli saobraćaj koji je bio u špicu u glavnom gradu Kairu.

Najveći skup u Kairu održan je na centralnom Trgu Tahrir, centralnom mestu okupljanja demonstranata koji su 2011. godine protestima svrgnuli Mubaraka.

Opozicione partije u Egiptu traže da Morsi bude izveden na sud zbog smrti oko od 60 demontranata na anti-vladinim protestima 25. januara, a javni tužilac kaže da nema dokaza koji demokratski izabranog predsednika povezuje s tim smrtnim slučajevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: