Euleks u kampanji o vladavini prava

Euleks i Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije Kosova dogovorili saradnju o mnogim aktivnostima kojim će promovisati značaj vladavine prava na Kosovu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2013.

17:57

Default images

Sudije i tužioci, koji za Euleks rade kao stručnjaci iz EU, zajedno će sa lokalnim kolegama održati predavanja u srednjim školama širom Kosova, saopšteno je danas iz Euleksa.

Na predavanjima će se obraditi teme kao što su nestala lica, krivično pravosuđe, sudska medicina i korupcija.

Pored toga, biće reči i o ulogama i odgovornostima pravnika, sudija i inspektora.

Šef Kancelarije Euleksa za štampu i javno informisanje Nikolas Hoton rekao je da ova inicijativa ima veoma bitnu dugoročnu svrhu i da je od suštinske važnosti da Euleks radi zajedno sa lokalnim institucijama na promovisanju vladavine prava.

“Euleks neće zauvek biti ovde. Budućnost Kosova zavisi od mladih generacija. Ono što mi želimo jeste da pokušamo da prenesemo najbolje evropske prakse i iskustva u oblasti vladavine prava”, rekao je Hoton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: