"Predsednici privrženi dijalogu"

Razgovor NIkolića i Jahjage protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi i obe strane su iskazale privrženost dijalogu i normalizaciji odnosa, kaže Eštonova.

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.02.2013.

20:16

Default images

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton je u pisanom saopštenju za medije rekla da je večeras sa njima razgovarala o tekućem dijalogu Beograd-Priština koji već donosi rezultate.

"Sada se okrecećemo pitanju severnog Kosova i sledećih nekoliko nedelja će biti od kritične važnosti”, poručila je Eštonova.

Visoka predstavnica je sem toga istakla da su je Nikolić i Jahjaga ubedili u svoju privrženost i podršku dijalogu i procesu evropskih integracija.

"Potvrdila sam obema stranama da imaju evropsku perspektivu I ohrabrila ih da nastave sa naporima neophodnim za napredak u skladu sa decembarskim zaključcima Evropskog saveta", poručila je Eštonova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: