Dačić razgovarao s kongresmenima

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Vašingtonu s kongresmenima Robertom Aderholtom, Eliotom Ejndželom, Danom Rorabeher i Tedom Poom.

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2013.

20:11

Default images

Tokom razgovora je ocenjeno da Sjedinjene Američke Države pružaju punu podršku evropskom putu Srbije.

SAD, kako je rečeno, pozitivno ocenjuju reforme u Srbiji i nastojanja Vlade Republike Srbije da dijalogom između Beograda i Prištine i mirnim putem dođe do pravednog rešenja za probleme na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju iz Vlade.

„Cilj sastanaka sa kongresmenima je bio da se upoznaju sa političkom platformom Vlade Srbije i našim prioritetima, pre svega na području evrointegracija i nastojanja da nađemo pravedno rešenje za probleme na Kosovu i Metohiji“, izjavio je premijer Dačić.

„Vlada Srbije čini sve da obezbedi bolji život građana, privuče strane investicije i uspostavi što bolje odnose u regionu“, rekao je Dačić.

„Od svih kongresmena sam dobio apsolutnu podršku za Vladu i državno rukovodstvo Srbije i naš put koji Srbiju vraća u red cenjenih zemalja u svetu, jer ćemo tako moći da svoje legitimne interese branimo na mnogo bolji način. SAD su obećale punu podršku Srbiji u procesu evrointegracija. Takođe, verujem da će nakon ovih razgovora biti povećan priliv američkih investicija u Srbiju“, izjavio je Dačić, koji će se sresti sa direktorima FBI-ja i DEA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: