"Iran može imati bombu za 6 meseci"

Bivši šef izraelske vojne obaveštajne službe Amos Jadlin izjavio je da bi Iran mogao da izgradi nuklearno oružje za četiri meseca do pola godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2013.

22:47

Default images

Jadlin kaže da Iran ima sve elemente neophodne za izgradnju atomske bombe i da će mu od trentuka kada odluči da to uradi, trebati između četiri i šest meseci da je završi.

Jadlin je tu procenu saopštio na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio stratešku perspektivu Insitituta za studije nacionalne bezbednosti u Tel Avivu, na čijem je čelu.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je ranije izjavio da bi Iran mogao da do proleća ili leta pređe prag koji Izrael ne bi više mogao da toleriše.

Izrael je više puta nagoveštavao da bi mogao da vojno interveniše ukoliko bi to bilo potrebno da prekine iranski nuklearni program.

Teheran negira tvrdnje Izraela i Zapada da je njegov nuklearni programnamenjen proizvodnji oružja, već tvrdi da ima isključivo mirnodopsku svrhu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: