Zapaljena imovina Srba povratnika

Srpskoj povratničkoj porodici Vidić u selu Klinavac kod Kline tokom protekle sedmice nepoznati počinioci dva puta su zapalili slamu i seno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2013.

22:20

Default images

Jovo Vidić je kazao agenciji Beta da su mu 28. januara uveče zapaljeni plastovi slame ispred staje u kojoj drži 25 koza, a 1. februara, takođe uveče, zapaljeni su i stogovi sena.

Jovo Vidić i njegov sin Saša rekli su da su oni, kao i drugi povratnici, uplašeni zbog učestalih incidenata.

On je rekao da policiji nije hteo da da izjavu, jer se isti problemi nastavljaju bez obzira na to.

Poverenik Komesarijata za izbeglice Republike Srbije u toj opštini, Božo Šarković rekao je za agenciju Beta da je posetio Vidiće i da će im biti obezbeđeno seno i drugo krmivo.

Šef Kancelarije za zajednice u opštini Klina, Milorad Šarković potvrdio je za agenciju Beta da su oba puta prošle nedelje, kada su Vidićima zapaljeni slama i seno, "brzo intervenisali vatrogasci i pripadnici Kosovske policije".

"U tom selu bilo je i ranije incidenata, obijanja kuća i krađa. U poslednje vreme policijske patrole su pojačane i policija češće obilazi ovo, kao i sva druga povratnička sela u ovoj opštini", kazao je Šarković.

On je rekao da ne zna zašto je Vidić odbio da Kosovskoj policiji prijavi paljenje stogova. Bezbednosni problemi, kako je kazao, razmatraju se u opštinskoj upravi jednom u petnaest dana, ili prema potrebi, kao što je bilo i prilikom paljevine u dvorištu porodice Vidić.

U selu Klinavac 2006. godine sredstvima Vlade Kosova i donatora su izgrađene ili obnovljene 32 kuće za Srbe povratnike. Danas ih u tom selu živi petnaestak, u sedam obnovljenih kuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: