Vučić:Cenim Dačića,vlada dobro radi

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ceni premijera Srbije Ivicu Dačića s kojim je, kako je rekao, imao šest meseci dobrog rada.

Izvor: RTS

Ponedeljak, 04.02.2013.

21:42

Default images

Vučić je istakao da je međunarodna pozicija Srbije najbolja u poslednjih 25 godina.

Vučić je, gostujući u Dnevniku Radio-televizije Srbije, upitan da li veruje premijeru Srbije nakon Dačićevog dovođenja u vezu s pripadnikom narko-klana Darka Šarića Rodoljubom Radulovićem, odgovorio da to nije pitanje ličnih odnosa.

"Imali smo šest meseci dobrih rezultata. To nije pitanje naših ličnih odnosa. Cenim ga, ali nikada nismo iskazivali ni ljubav, ni simpatije, niti istorijska pomirenja kao neki drugi, niti je to naš posao. Naš posao je da ostvarimo ciljeve zbog kojih smo uspostavili ovakvu vladu i Vlada je postigla mnogo bolje rezultate nego prethodna vlada za četiri godine", rekao je Vučić.

Na pitanje da li bi s premijerom Srbije pravio vladu da je svojevremeno imao informaciju o Dačićevim susretima s Radulovićem, Vučić je ponovio da nije u stanju to da komentariše.

"'Šta bi bilo kad bi bilo' nisam u stanju da komentarišem. Već sam priznao danas na konferenciji da sam bio zatečen pitanjem i tih nekoliko sati od konferencije do ovog intervjua mi je bilo malo da nađem bolji odgovor na to", kazao je potpredsednik vlade.

Vučić je, odgovarajući na pitanje koliko na ugled Srbije utiče dovođenje u vezu njenog premijera s pripadnicima narko-klana, rekao da to svakako nije prijatna stvar, ali da je najvažnije šta će "pisati na semaforu - a to je rezultat". "Bez obzira kada će biti kraj mandata ove vlade treba da vidimo kolike su plate, kakvo je stanje u javnim preduzećima, kolike su penzije, da li ljudi mogu da prežive... Ovo će biti teška godina. Ne izlazi se lako iz tako teške ekonomske krize", ocenio je Vučić.

On je dodao da Srbija neće imati problem sa "stravičnim" budžetskim deficitom već, pre svega, s nedostatkom finansija za elementarne potrebe građana.

"Već danas vam to saopštavam. Očekujemo da (u ovoj godini) bude, ne mnogo bolje, ali nešto bolje. U 2014. očekujemo da već bude značajno bolje i mislim da su to vidljivi rezultati koji su mnogo važniji nego to što je na površini i što bi možda neko istakao kao najznačanije u ovom trenutku", smatra Vučić.

Govoreći o dosadašnjem učinku Vlade, on je ocenio da međunarodna pozicija Srbije nije bila nikada bolja u poslednjih 25 godina.

Prema njegovim rečima, borba protiv korupcije i kriminala su, ne samo pokrenute s mrtve tačke, već su i najvećim delom institucionalizovane i priznale su ih, kako kaže, pre svega građani, ali i međunarodna zajednica.

On je dodao da su zaustavljeni brojni negativni trendovi srpske ekonomije, da više nema rasta nezaposlenosti, da je dinar prvi put apsolutno stabilan.

"Imali smo prvi put, ne veliki, ali ipak rast industrijske proizvodnje u decembru ove godine, iako se to najviše vezivalo za auto-industriju i naftnuindustriju. Očekujem da ćemo u narednom periodu, uz pomoć investicija iz Emirata, Azerbejdžana, Angole i mnogih drugih zemalja, postići rezultate", zaključio je Vučić.

Nakon danas završene sednice Predsedništva SNS, Aleksandar Vučić izjavio da izbora za sada neće biti, jer je od rejtinga stranke važniji interes građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

253 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: