Čačak:Bez pravde za Rumenku Vasović

Rumenka Vasović, majka Dalibora Vasovića, koji je 2001.ubijen, nastavila je štrajk glađu tražeći da joj se isplati oko 1,5 miliona dinara odštete.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.02.2013.

19:20

Default images

Prema njenim rečima, nema šta da izgubi, s obzirom na to da joj se i suprug Tomislav obesio pre osam dana.

"Ne mogu da verujem da se u ovoj zemlji ne poštuje izvršna sudska presuda, obratiću se i premijeru Ivici Dačiću", rekla je Tanjugu Rumenka i dodala da će istrajati po svaku cenu, ako treba i do smrti.

Tragedija, u kojoj je Dalibor ubijen, desila se 8. januara 2001. godine, kada je zadobio udarac bejzbol palicom od Dragana Krdžića i nakon trinaest dana preminuo.

Vasovići su tužili Krdžića, koji je odležao četiri godine u zatvoru, ali dug na ime nematerijalne štete nikada nije platio.

Do pravde su pokušali da dođu više puta štrajkujući glađu, ali njen suprug Tomislav se predao i oduzeo sebi život, istakla je Rumenka. Živi, kako je rekla, u velikoj nemaštini, u iznajmljenom stanu, sa sinom, snahom i troje unuka, a zaposlenje niko nema.

Kako je naglasila predsednica Osnovnog suda Svetlana Krunić Tasevski, u ovom predmetu je sve urađeno kako treba i u zakonski predviđenim rokovima.

"Što se tiče parnice, ona je završena, međutim, prošlo je nekoliko godina, a Vasovići nisu pokrenuli postupak za izvršenje, što su inače bili u obavezi, ali i da plate troškove istog. Mi ćemo kao sud, imajući u vidu njihovu situaciju, naravno uz zahtev, razmatrati mogućnost oslobađanja od troškova postupka, što je inače pravo svake stranke koja je u teškoj materijalnoj situaciji", navela je predsednica Suda.

Ona je naglasila da je sudski izvršitelj posetio porodicu dužnika, ali da se Dragan Krdžić, počinilac ubistva, krije i ne poseduje nikakvu imovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: