SNS: Vučević sebi smanjio platu

Novosadski odbor SNS-a saopštava da je Miloš Vučević, čim je preuzeo funkciju gradonačelnika Novog Sada sebi smanjio platu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.02.2013.

17:43

Default images

To je, kako saopštavaju novosadski naprednjaci, prvi korak u borbi protiv pređašnjeg besomučnog trošenja novca, jer je u vreme vladavine DS-a i njenih koalicionih partnera bila doneta odluka da se gradskim funkcionerima isplaćuje plata sa 30 odsto stimulacije, i to kako navode "u jeku ekonomske krize".

“Odlučnost da se tome stane na put pokazao je predsednik Gradskog odbora SNS Miloš Vučević, prvog dana po stupanju za 'kormilo grada', smanjivši sebi platu. To je bio samo prvi korak u borbi protiv pređašnjeg besomučnog trošenja novca, a na tome se neće zaustaviti”, ističu novosadski naprednjaci.

U saopštenju se navodi da “bezidejni pokušaji DS da se u Novom Sadu lažima domogne pozicije s koje su donošene odluke o stimulaciji i slične, sa istim ciljem, niće sprečiti borbu SNS da sistem u korenu promeni i da gradska vlast konačno radi u interesu građana, o čemu već svedoče prvi rezultati i to samo nakon nekoliko meseci”.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu saopštio je da je prethodna gradska vlast, mesec dana pre nego što je smenjena, zaposlila više stotina ljudi o čijoj se budućnosti sad odgovorno stara ova gradska vlast.

"Dok pojedini prikriveni članovi Demokratske stranke (DS) optužuju novu gradsku vlast da je za četiri meseca zaposlila više desetina ‘partijskih’ ljudi, predstavnici grada vredno rade da isprave sve greške koje je njihova stranka napravila u prethodnom periodu”, navedeno je u saopštenju novosadskih naprednjaka.

Bivši direktor novosadskog “Vodovoda i kanalizacije” Branko Bjelajac je, na konferenciji za novinare u Gradskom odboru DS, rekao da u gradskim komunalnim preduzećima, za protekla četiri meseca zaposleno na desetine novih "izrazito partijskih" ljudi.

On je optužio nove gradske čelnike da su prekršili obećanja data u septembru prilikom preuzimanja vlasti o tome da će prekinuti zapošlavanja po partijskoj liniji u gradskim firmama, kao i da će da spasu “uništeni komunalni sistem” u Novom Sadu.

List “Blic” je objavio da novosadski funkcioneri svakog meseca primaju plate sa dodatnih 30 odsto stimulacije kao i da su čelnici Novog Sada najbolje plaćeni u Srbiji, od 98.000 do 147.000 dinara, jer kako se navodi koriste mogućnost da isplate stimulacije.

Zamenik šefa odborničke grupe DS u Skupštini grada Dalibor Rožić rekao je tom listu da to nije protivzakonito, ali je nemoralno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: