"Zasad bez izbora, nema zaštićenih"

Nakon završene sednice Predsedništva SNS, Aleksandar Vučić izjavio da izbora za sada neće biti, jer je od rejtinga stranke važniji interes građana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2013.

10:31

Default images

Sednica Predsedništva SNS, na kojoj su razmatrani odnosi u Vladi i eventualni vanredni izbori, završena je nakon nešto više od jednog sata.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je novinarima ispred sedišta stranke da će državni organi, u skladu sa zakonom, rešavati sva dela kriminala i korupcije.

"Nema i ne sme biti zaštićenih, bez obzira na ime, prezime i funkciju", kazao je Vučić i dodao da se to odnosi na 24 sporne privatzacije, slučaj Šarić, Galeniku, Razvojnu banku Vojvodine...

"Neće biti zaštićenih, makar se on prezivao Vučić, Petrović, Nikolić. Namerno nisam rekao neka druga imena", rekao je Vučić.

Po svemu sudeći, izbora, o kojima se spekuliše ovih dana, neće biti. Naime, Vučić je rekao da bi naprednjacima oni danas najviše odgovarali, jer je pitanje da li će im rejting ikada više biti ovako dobar, dodajući ipak da su važniji interesi države i naroda, kao i to da se nastavi rad koji je započet.
Tanjug
"SNS nastavlja rad na svim zadacima, ali sa foteljama se nismo rodili, pa nećemo doveka tamo ni ostati. Nastavićemo rad u Vladi dok to doprinosi građanima, a kada tako ne bude, ponovo će se sastati Predsedništvo i GO SNS. Ova vlada je za šest meseci uradila više nego u prethodne četiri godine, a na sledećoj sednici GO analiziraće se rad svih ministara iz SNS", poručio je Vučić.

Lider SNS je dodao da će biti izbora "kada većina građana bude želela drugačiju vlast".

Na pitanje B92 da jasno kaže da li je Vlada stabilna ili nije, on nije dao precizan odgovor, već je rekao da će se nastaviti rad na ciljevima, "pa ako uspe - uspe".

"Što nije uvek izvesno", dodao je Vučić.

Govoreći o sastancima premijera Srbije Ivice Dačića i članom klana Darka Šarića, kao i podacima koji su objavljeni u javnosti, Vučić je rekao da Miki Rakić, bivši šef Nacionalnog saveta za bezbednost i sadašnji potpredsednik DS-a, i Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, nisu počinili krivično delo, ali da je političko pitanje šta su sve znali kada su hteli da prave vladu sa Dačićem.

"SNS oko toga ništa nije znao, a o sastancima Dačića i Radulovića sam saznao pre nekoliko dana", rekao je Vučić, koji nije hteo da odgovori na pitanje novinara da li bi, da je znao za sve to ranije, pravio Vladu sa Dačićem.

Prema njegovim rečima, danas nije razgovarano ni o rekonstrukciji Vlade, kao ni o pitanju vlasti u Beogradu.

Za 14 časova je zakazana sednica Vlade Srbije. Na njoj, kako je rekao Vučić, neće biti reči o direktoru policije.

Podsetimo, premijer, ministar policije i lider SPS-a Ivica Dačić priznao je u subotu, na vanrednoj konferenciji za novinare, da se viđao sa Rodoljubom Radulovićem, članom narko-klana Darka Šarića. On je tada optužio policiju da ga nije obavestila da je Radulović član kriminalne grupe. Takođe je rekao i da nema razloga za raspisivanje vanrednih izbora, jer pokušaj diskreditovanja njega i Vlade Srbije nije uspeo.

Dačić je potom za Rojters izjavio da SNS ne stoji iza prljave kampanje, istakavši da sa liderom SNS i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem radi "u potpunom skladu" .

"Ovo je napad na jedinstvo vlade i pokušaj određenih snaga da iznude vanredne izbore u trenutku kada vlada ima mnogo važnijih pitanja kojima treba da se bavi. Mi verujemo da je SNS potpuno kredibilan partner i želim da naglasim da postoji jedinstvo unutar vlade", dodao je premijer.

Istovremeno, lideri opozicionih partija - DS i LDP zatražili su raspisivanje vanrednih izbora, dok ostali članovi vladajuće koalicije smatraju da oni u ovom trenutku zemlji nisu potrebni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

458 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: