Klintonova otišla sa funkcije

Američka državna sekretarka Hilari Klinton je formalno napustila tu funkciju, na kojoj će je zameniti demokratski senator iz Masačusetsa Džon Keri.

Izvor: Tanjug

Petak, 01.02.2013.

21:01

Default images

Klintonovoj je u Stejt departmentu poslednjeg radnog dana organizovan oproštajni prijem, kome je prisustvovalo više stotina zaposlenih u toj instituciji.

U pismu, upućenom predsedniku SAD Baraku Obami, koje objavljuju mediji, ona mu je zahvalila na odluci da bude deo njegove administracije. Klintonova je izrazila uverenje da će Amerika i dalje biti globalni lider.

Njen naslednik Keri preuzeće dužnost kasnije večeras, pošto na privatnoj ceremoniji, bez prisustva medija, položi zakletvu.

Mediji Klintonovu dovode u vezu s potencijalnom predsedničkom kandidaturom 2016.godine, što ona nije demantovala, rekavši da još nije odlučila kakav će biti njen dalji politički angažman nakon što napusti Stejt department.

Poslednja istraživanja, koja je sproveo Si-En-En, govore da je čak 67 odsto građana SAD vidi u pozitivnom svetlu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: