Jedan poginuo, više povređenih

Jedan Egipćanin je poginuo od vatrenog oružja ispred predsedničke palate tokom sukoba demonstranata sa policijom, javio je AFP pozivajući se na lekarske izvore.

Izvor: Beta

Petak, 01.02.2013.

16:43

Default images

Od rane iz vatrenog oružja ispred palate poginuo je 23-godišnji Mohamed Husein Karki, rekao je Ahmed al-Ansari iz ministarstva zdravlja, dodajući da je u tučama povređeno 53 ljudi.

Egipatska policija upotrebila je danas vodene topove i pucala u vazduh, a demonstranti su bacali molotovljeve koktele i kamenice u dvorište predsedničke palate u Kairu.

Na drugim mestima više hiljada demonstranata danas je izašlo na ulice protestujući protiv islamističkog predsednika Mohameda Morsija koga optužuju da je izdao revoluciju koja ga je dovela na vlast u junu prošle godine.

Oko 6.000 demonstranata okupilo se ispred Morsijeve palate, udarajući u njene kapije i bacajući kamenje i cipele u dvorište, u koje je bačen i najmanje jedan "molotovljev koktel". Jedno drvo u dvorištu palate se zapalilo, a bezbednosne snage su odgovorile vodenim topovima i suzavcem.

Nemiri u Egiptu su se obnovili prošle nedelje, kada je marševima građana obeležena dvogodišnjica ustanka kojim je svrgnut s vlasti bivši predsednik Hosni Mubarak.

Nasilje je podstaknuto smrtnom presudom za 21 stanovnika Port Saida zbog umešanosti u prošlogodišnje nerede povodom izvesne fudbalske utakmice.

Minstarstvo zdravlja Egipta je u četvrtak objavilo da je još dvoje ljudi preminulo od rana zadobijenih u najnovijim demonstracijama, čime je ukupan broj stradalih u njima povećan na 56 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: