I Bubalo saslušan o Luci Beograd

Kako B92 saznaje, bivši ministar za privredu i privatizaciju Predrag Bubalo saslušan je pre dva dana u policiji povodom privatizacije Luke Beograd.

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2013.

22:59

Default images

Da podsetimo, Savet za borbu protiv korupcije još 14. maja 2010. je podneo krivičnu prijavu protiv 17 osoba zbog sumnje da su tokom 2005. u nezakonitom postupku preuzimanja akcija “Luke Beograd” državi naneli štetu od najmanje 21 milion evra. Među tim osobama su i Milan Beko i Predrag Bubalo.

Milan Beko saslušan je u utorak, a nastavak saslušanja očekuje se, kako saznajemo, u narednih nekoliko dana.

Savet za borbu protiv korupcije je još 2008. naveo da je sve što se dešavalo u načinu prodaje Luke Beograd upućivalo na korupciju velikih razmera i da su tom transakcijom oštećeni ne samo budžet Srbije i bivši akcionari, već i svi poreski obveznici, jer je ona obavljena tako što je uzeta stara knjigodstvena vrednost, dva i po puta manaa od aktuelne.

Luka Beograd privatizovana je 2005. godine u vreme premijera Vojislava Koštunice, u čijoj vladi je Predrag Bubalo bio ministar za privredu i privatizaciju.

Septembra 2005. godine 40 odsto akcija Luke Beograd, koje su bile u vlasništvu Akcijskog fonda i PIO fonda, prodate su firmi Vorldfin iz Luksemburga, a zatim su otkupljene i preostale akcije koje su bile u rukama malih akcionara. Iza Vorldfina su u trenutku kupovine Luke stajali Milan Beko i Miroslav Mišković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: