Krasnići: Tači uzurpirao DPK

Predsednik Skupštine Kosova i generalni sekretar DPK Jakup Krasnići optužio je lidera te stranke i premijera Kosova Hašima Tačija da je uzurpirao stranku.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.01.2013.

22:55

Default images

Krasnići je u otvorenom pismu medijima naveo da neće sutra učestvovati na kongresu vladajuće Demokratske partije Kosova.

On je, iznoseći svoje poglede na sadašnju situaciju u stranci, oštro napao Tačija, nazvavši ga vladaocem sa mnogo vlasti i optužujući ga da koristi partiju, kako hoće, kao privatnu svojinu.

"Oni (članovi partije) prema njemu treba da govore ono što misli šef ili da ćute , jer šef misli u ime svih i za sve, šef sve zna i odlučuje o svemu. To je učinilo da on bude proglašen poslednjim svecem našeg sveta, što se ne događa nigde u demokratskom svetu", piše Krasnići u dugom pismu upućemo javnosti Kosova.

On Tačija optužio i da je na poslednjim parlamentarnim i posebno unutarpartijskim izborima dokazao da "je čelnik DPK u celosti odvukao partiju od osnovnih principa, osnovnih i osnivačkih vrednosti".

"Eliminisao je svaku raspravu i zajedno sa tim i sve vrednosti", naglasio je Krasnići.

Na kraju pisma kaže da će o svom daljem angažmanu i odlukama koje bude doneo na vreme informisati građane Kosova.

Krasnići je od predsednika stranke krajem prošle nedelje zatražio da se odloži održavanje izborne Skupštine stranke do oslobađanja Fatmira Ljimaja od optužbi za ratne zločine u slučaju Klečka i optužbi za korupciju u slučaju Ministarstva saobraćaja i telekomunikacija.

Taj zahtev Krasnićija nije prihvaćen.

Kongres DPK biće održan sutra posle podne u Domu omladine i sportova u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: