Precrtan grafit u centru Beograda

Nakon posete hrvatskog premijera Beogradu, na zgradi Rektorata u centru Beograda, osvanuo je grafit "Srbi i Hrvati braća", koji je večeras precrtan.

Izvor: Blic

Četvrtak, 24.01.2013.

21:09

Default images

Pored njega je dopisano "Smrt ustašama".

Grafit "Srbi i Hrvati braća" na Studentskom trgu je bio ispisan ćirilicom i - reklo bi se, ako nije bio ironičan - da je predstavljao svojevrsnu poruku o boljim odnosima dva susedna naroda. Iznad teksta "Srbi i Hrvati braća", koji je netaknut nekoliko dana, neko je još, uz nacrtano srce dopisao "Ja volim svog Hrvoja".

Jedan od prodavaca uličnih knjiga u centru Beograda, na ranije pitanje novinara šta misli o grafitu "Srbi i Hrvati braća", rekao je da je došlo vreme da se i takvi grafiti mogu ispisivati u glavnom gradu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: