Haradinaj pričao srpski u Gračanici

Ramuš Haradinaj posetio je Gračanicu i razgovarao s gradonačelnikom Bojanom Stojanovićem o situaciji na Kosovu i o dijalogu između Prištine i Beograda.

Izvor: FoNet, Blic

Četvrtak, 24.01.2013.

19:34

Default images

Na konferenciji za novinare Stojanović i Haradinaj su istakli da je dijalog između premijera Kosova i Srbije bio dominantna tema njihovog razgovora, prenela je Radio-televizija Kosova.

Na pitanje novinara gde je naučio srpski jezik, kojim je najvećim delom govorio, Haradinaj je rekao da ga je naučio za vreme služenja vojnog roka.

"Onda sam ga zaboravio dok sam radio u Vladi Kosova, a zatim sam ga obnovio u Hagu", rekao je Haradinaj, a prenosi agencija Fonet.

On je takođe pozdravio formiranje Fonda za sever Kosova, gde će se slivati prihodi s prelaza između Kosova i Srbije i ocenio ga kao odličnu mogućnost za pomoć građanima.

Haradinaj je posebno pozdravio najavljeni sastanak između predsednika Kosova Atifete Jahjage i predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

"Jedino je kroz dijalog moguće doći do normalizacije odnosa sa Srbijom. Mi radimo na poboljšanju života građana Srbije koji žive na Kosovu", rekao je Haradinaj.

"Tačno je da je u poslednjih 10 godina naše investicije nisu išle na sever u obimu u kome smo želeli, ali pozdravljamo osnivanje fonda koje će pomoći razvoj severa", dodao je Haradinaj i založio se za nastavak dijaloga.

Kako RTK navodi, tokom sastanka je istaknut napredak koji je ostvaren u opštini Gračanica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: