Vesić:Napuštam DS jer nema politiku

Nekadašnji visoki funkcioner Demokratske stranke Goran Vesić izjavio je da je napustio tu stranku, za koju je rekao da nema politički program, ideju i viziju.

Izvor: Beta

Sreda, 23.01.2013.

20:37

Default images

"Mislim da će kriza u DS trajati veoma dugo. U stranci vlada dvovlašće, preti joj cepanje i to će se odraziti na njen rejting i organizaciju", rekao je Vesić za list Danas.

"Njena budućnost zavisi od toga da li će ponuditi građanima Srbije političku viziju, neke nove ideje i program. Ili da prevedem na srpski - da li će prestati svaki dan da gledaju istraživanja i da pričaju ono što građani vole da čuju, a da kude ono što građani ne vole", ocenio je Vesić.

Vesić, bliski saradnik ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, ocenio je da predsednik DS Dragan Đilas pred sobom ima dosta izazova i da će njegova politička budućnost zavisiti od načina na koji bude rešavao probleme u DS.

"On najpre mora da se navikne na ulogu opozicionog lidera, jer do sada nikada nije bio u opoziciji. Takođe, DS može lako da mu se pocepa na nekoliko stranaka. Tu pre svega mislim na Dušana Petrovića, a velika enigma je šta će se dešavati s Vukom Jeremićem i šta može da uradi Zoran Živković, čiji će uticaj biti veći što stranka bude imala više problema", ocenio je Vesić.

Na pitanje o manifestu za reformu DS, koji je pre nekoliko meseci napisao i uputio Đilasu, tada zameniku predsednika DS, Vesić je rekao da je to bio njegov "poslednji i lični pokušaj da pomogne novim ljudima u DS da nešto promene posle izbornog poraza".

"DS je tokom devedesetih postala institucija i bila je avangarda u političkom životu zemlje. Posle 2004, DS nažalost to više nije bila i tu cenu plaća danas. Mislio sam da će se posle promene rukovodstva stranka vratiti onim principima na kojima je postojala od 1989 - 2004. godine. To se nije desilo. Zemlju sada menjaju druge stranke, a DS i dalje vodi politiku rejtinga, a ne promena. Tako se ne vodi politika", ocenio je Vesić.

Prema njegovim rečima, Srbija se nalazi u "presudnom trenutku" u kojem odlučuje da li će uhvatiti korak sa svetom i konačno postati uređena i normalna zemlja, ili će i dalje da tavori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: