Raspušten niški DS

Odlukom Izvršnog odbora DS raspušteni su i Gradski i svih 5 opštinskih odbora u Nišu, potvrđeno je iz centrale ove partije.

Izvor: B92

Subota, 19.01.2013.

23:55

Default images

Stranku će do unutarstranačkih izbora voditi Milan Popović iz Beograda, javljaju Južne vesti.

U saopštenju objavljenom na sajtu DS navodi se da je reč o "dogovoru predsednika Demokratske stranke i rukovodstva Gradskog odbora DS Niš".

Odluka ima za cilj osnaživanje organizacije kako bi se Demokratska stranka u Nišu na najbolji način pripremila za izbore koji nas očekuju u narednom periodu, piše u saopštenju.

Iako u DS nisu želeli da navode razloge za ovakav potez, gotovo je izvesno da se traga za najbezbolnijim rešenjem velikog unutarstranačkog sukoba u niškom odboru, u kome nije bilo izbora od 2008. godine.

O razmerama sukoba govori i to što je pred majske izbore nekoliko puta menjan nosilac liste za Skupštinu Grada, pa je odluku o tome donela centrala partije.

Pored toga, po odluci Beograda za šefa izbornog štaba niškog DS tada je postavljen Nebojša Andrić iz Valjeva.

Vredi pomenuti i da je mandat aktuelnom rukovodstvu niškog DS istekao je još decembra 2010. godine, pišu Južne vesti.

Niko iz niškog DS i dalje se nije oglasio povodom raspuštanja svih odbora ove partije u gradu, a ove vesti nema ni na stranačkom sajtu.

Poslednja vest na sajtu Gradskog odbora je i dalje "Predsednik Opštine Svrljig podržaće Tadića u drugom krugu" od 15. maja prošle godine, piše portal Južne vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: