Muzičari pomažu beskućnicima

Domaći bendovi, među kojima i Krš i Repetitor, nastupili na humanitarnom koncertu "Pojačaj". Sav prihod od prodatih karata prikupljen za beogradske beskućnike.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2013.

23:39

Default images

Večeras je počela i akcija “Moj komšija bez krova”, koja će omogućiti svim korisnicima društvenih mreža da svojim sugrađanima olakšaju zimu bez krova nad glavom.

Hladnoća i nehumani uslovi, koji čekaju naše sugrađane na ulicama i ove zime, su bili osnovni motiv bendovima da se okupe u Kulturnom centru Grad. Miloš Gojković iz grupe "Krš" kaže da je došao da svira jer se nada da će tako pomoć stići u prave ruke.

"Ja nisam baš darežljiv prema ljudima sa ulice, jer ne znam da li pripadaju kliminogenim grupama u kojima se jedan bogati dok drugi ostaju siromašni. Ovde smo pristali da sviramo, jer mislim da ako je organizacija Crvenomog krsta, ne može da bude malverzacija", kaže on.

Novcem od prvog koncerta "Pojačaj!" mladi iz Crvenog krsta Palilula napravili su interventne pakete koji su letos podeljeni beogradskim beskućnicima.

Milena Krstić iz Crvenog krsta Palilula kaže da će sredstvima sa drugog, a sada i trećeg koncerta pokušati da nabave dovoljno vreæa za spavanje.

"Ono što je najpotrebnije je veliki broj vreća za spavanje, ako ostanesredstava nabavićemo i toplu odeću i donji veš, a na kraju ako budemo imali dovoljno obezbedićemo i konzerviranu hranu", objasnila je ona.

Marko Tomašević iz Crvenog krsta Palilula kaže da je, nakon mnogih koncerata, sa saradnicima iz Lica ulice i agencije D-kit, pokrenuo novu akciju pod nazivom “Moj komšija bez krova”.

Ideja onlajn zajednice je da neposredno pomognemo beskućnicima. Ako neko nije u mogućnosti onda makar da locira osobu kojoj je pomoć potrebna na Fejsbuku i da napiše o kojoj vrsti pomoći se radi.

Nedostatak javnih kupatila i mesta na kojima bi mogli da prenoće beskućnicima predstavlja problem cele godine, a naročito zimi.

Najviše beskućnika ima u prestonici. Procenjuje se da ih je u prestonici između 3.000 do 5.000. S druge strane, u jedinom u prihvatilištu za odrasla i stara lica ima svega stotinak mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: