Oglasio se momak žrtve silovanja

Dečko 23-godišnje devojke koja je umrla nakon što je silovana i prebijena u autobusu u Nju Delhiju, prvi put je danas govorio o brutalnom napadu.

Izvor: Beta

Petak, 04.01.2013.

19:39

Default images

On je i sam bio žrtva, jer je, podsećamo, u pokušaju da zaštiti devojku, brutalno prebijen.

Mladić je u današnjem obraćanju kritikovao prolaznike i policiju jer, kako tvrdi, nisu reagovali na adekvatan način.

"Šta da kažem? Okrutnost koju sam video nikada niko ne bi trebalo da vidi. Pokušao sam da im se suprotstavim, molio sam ih da je ostave", rekao je 28-godišnji mladić u telefonskom intervjuu za agenciju Frans pres.

Mladić, koji je tražio da ostane anoniman, prisetio se kako nesrećnoj devojci i njemu, pošto su ih napadači nakon skoro sat vremena izbacili iz autobusa, niko od prolaznika nije prišao da pomogne.

On je, pored toga, kritikovao i policiju jer, kako je rekao, nije uzela u obzir ni mentalno stanje žrtava brutalnog napada, ni njegove povrede.
Foto: Beta/AP
"Policija me je tretirala kao predmet... Želeli su da im se na svaki način pomogne da reše ovaj slučaj čak i pre nego što se meni pruži odgovarajuća medicinska nega. Niko ne zna kakvu sam traumu preživeo", kazao je mladić.

U napadu u autobusu 16. decembra, mladić je zadobio prelom noge i druge povrede, a trenutno se nalazi u domu roditelja na severu Indije gde pokušava da se oporavi.

Devojka, koju su silovala i pretukla šestorica ljudi, među kojima i vozač autobusa i jedan maloletnik, preminula je od povreda prošlog vikenda, a ovo nasilje šokiralo je ceo svet i izazvalo proteste širom Indije, čiji učesnici traže oštre kazne i uvođenje strožih zakona za silovatelje.

Policija je uhapsila šestoricu osumnjičenih, među kojima je jedan 17-godišnjak, koji su juče optuženi za ubistvo, silovanje i kidnapovanje.

"Zločine protiv žena zaustaviti čeličnom rukom"

Ministar unutrašnjih poslova Indije Sušilkumar Šinde izjavio je danas da država mora da se protiv nasilja nad ženama bori "čeličnom rukom" kako bi sprečila napade kao što je bilo ovo silovanje.

Šinde je rekao da je sve više zločina protiv žena i marginalizovanih delova društva i da je odgovornost na vladi da to zaustavi.

"Ovo mora biti zaustavljeno čeličnom rukom", kazao je Šinde na konferenciji državnih zvaničnika iz cele Indije, na kojoj se raspravljalo o zaštiti žena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: