"Neprihvatljivi i Tači i Haradinaj"

Za mene bi izazov bio da uđem u dominantno albansku vladu i onoliko srpsku koliko nam mesta po zakonu pripada, kaže Rada Trajković.

Izvor: Danas

Sreda, 02.01.2013.

23:20

Default images

Trajkovićeva kaže da nikada nije rekla da biušla u vladu Ramuša Haradinaja.

"Naravno, uz dogovore da se implementira ono na šta se Priština obavezala svojim normativnim aktima, jer bi albanska većina garantovala sprovođenje zakona donetih po Ahtisarijevom planu ", kaže u razgovoru za Danas poslanik Jedinstvene srpske liste u Skupštini Kosova

"-Ni jedan ni drugi nisu prihvatljivi, ali nas realnost života tera na saradnju sa obojicom. Smatram da Srbi unutar institucija moraju da se bore za svoja prava. Tači je pravio albansku manjinsku vladu, koja drži vlast zahvaljujući Srbima i ostalim zajednicama. Rezultat je da su svi zakoni po Ahtisarijevom planu usvojeni u onoj meri koja je odgovarala Albancima, iako su Srbi mogli da ruše i uslovljavaju vladajuću većinu. A, na terenu se čak ni takvi zakoni ne poštuju", kaže Trajkovićeva.

Trajkovićeva navodi da Beograd nije stvorio JSL, nego samo kasnije prisvojio. Govoreći o predstojećim izborima na Kosovu, Trajkovićeva kaže da "svi znamo da Tači ima probleme unutar svoje vlade, a i u parlamentu".

"Fatmir Ljimaj, jedan od veoma popularnih članova DPK, u zatvoru je, što će Tačiju možda olakšati izbore. Postoji neka marketinška inicijativa da Kadri Veselji primi člansku kartu DPK, iako se zna da je stvarao tu partiju, kao i Tačijevu partijsku obaveštajnu službu ŠIK. Njega bi i neki centri voleli da vide na čelu Tačijeve stranke", kaže Trajkovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: