Sirija: Danas ubijene 42 osobe

Najmanje 30 civila ubijeno je danas kada su sirijske režimske snage bombardovale benzinsku stanicu u predgrađu Damaska, a

Izvor: B92

Sreda, 02.01.2013.

21:49

Default images

U drugom vazdušnom napadu nadomak sirijske prestonice ubijeno je najmanje 12 članova jedne porodice, tvrde opozicioni aktivisti i nevladini izvori.

"Izbrojao sam najmanje 30 tela koja su ili spaljena ili raskomadana", rekao je Abu Saed, opozicioni aktivista koji je stigao na mesto prvog napada sirijskih borbenih aviona, u predgrađe Muleiha, sat vremena posle bombardovanja, preneo je Rojters.

Drugi aktivista Abu Fuad tvrdi da su avioni bombardovali to područje u trenutku kada je na stanicu dopremljeno gorivo i počeli da se formiraju redovi kupaca.

Muleiha je jedno od niza sunitskih predgrađa Damaska u kojima se u proteklih 21 mesec, koliko traje otpor režimu predsednika Bašara el Asada, najžešći sukobi s pobunjenicima. Asad pripada alavitskoj sekti čiji su koreni u šiitskom islamu, podseća britanska agencija.

Na drugom kraju grada, jugozapadno od Damaska, u gradiću Moadamijet el-Šam, najmanje 12 članova jedne porodice, većinom deca, ubijeno je u vazdušnom napadu sirijskih režimskih snaga, saopštila je nevladina organizacija Sirijska observatorija za ljudska prava, navodi AFP.

Taj gradić je delimično pod kontrolom pobunjenika, dok vladine snage kontrolišu centar Damaska i iz vazduha napadaju predgrađa. U sukobima u Siriji, kojima su prethodili mirne demonstracije protiv Asadovog režima u martu 2011, ubijeno je najmanje 46.000 ljudi, većinom civila, tvrdi Observatorija, čije je sedište u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: