Komemoracija preminulom diplomati

Telo zamenika ambasadora Srbije u Turskoj Milorada Sekulića, koji je preminuo 31. decembra, preneto je u Beograd iz Ankare avionom turske vlade.

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.01.2013.

21:13

Default images

Avion sa posmrtnim ostacima preminulog diplomate na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu sačekali su predstavnici Ministarstva spoljnih poslova, sa šefom diplomatije Ivanom Mrkićem na čelu.

Ministar Mrkić je u izjavi Tanjugu rekao da je duboko potresen smrću, kako je rekao, jednog od naših najboljih diplomata, ali i prijatelja i druga.

"Miško je bio jedan od naših najboljih diplomata, sve nas je prenerazila njegova smrt", rekao je Mrkić, uoči dolaska aviona iz Ankare.

On je dodao da će zbog tog gubitka ostati praznina, ali da preminuli diplomata i, kako je rekao, njegovi - neće biti zaboravljeni.

Šef srpske diplomatije je zahvalio svom turskom kolegi Ahmetu Davutogluu koji je, kako je Mrkić ukazao, učinio sve u pokušaju da se spreči najgore.

"Na žalost, to nam je nije uspelo i zbog toga svi duboko žalimo", naveo je ministar.

Na aerodromu u Ankari organizovana je ceremonija ispraćaja posmrtnih ostataka kojoj su prisustvovali šef turske diplomatije Davotoglu, njegov zamenik i drugi zvaničnici ministarstva, kao i ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj.

Sekulić je 31. decembra preminuo od posledica srčanog udara u 59. godini u Ankari.

Izjave saučešća porodici preminulog uputili su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednik vlade Ivica Dačić i šef diplomatije Mrkić.

Komemorativni skup biće održan sutra u Ministarstvu spoljnih poslova u 11 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: