Uklonjene blokade u Zubinom Potoku

Privrednici koji su prethodna tri dana delimično blokirali magistralni put Ribariće-Priština u Zubinom Potoku su uklonili prepreke sa ovog puta.

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.01.2013.

19:29

Default images

Teška mehanizacija, kamioni i kombi vozila koji su od nedelje bili preprečeni preko obe kolovozne trake danas kasno poslepodne su uklonjeni, čime je normalizovan saobraćaj.

Privrednici su, nezadovoljni dogovorom o integrisanom upravljanju prelazima, blokadom u Zubinom Potoku želeli da spreče dolazak kosovske pogranične policije i carinika na prelaz Brnjak.

I pored blokade koja je bila delimična, jer su putnička i vozila Euleksa i Kfora propuštana, od ponedeljka neometano funkcioniše integrisani prelaz Brnjak na koji su tada stigli pripadnici MUP-a Srbije.

Kontrolu saobraćaja na ovom prelazu obavljaju, pored pripadnika MUP-a, Euleks i kosovska pogranična policija, a na prelazu su prisutni i carinski službenici.

Pored Brnjaka, na severu Kosova po integrisanom režimu upravljanja funkcioniše i prelaz Jarinje koji se nalazi u blizini Raške na putu prema Leposaviću.

Po integrisanom sistemu upravljanja rade i prelazi Merdare kod Kuršumlije i Končulj kod Bujanovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: