Jociću ukinut pritvor,ipak u zatvor

Sretenu Jociću ukinut pritvor u postupku koji se vodi zbog ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanica. Jocić će odmah biti upućen na izvršenje kazne od 15 godina.

Izvor: B92

Petak, 28.12.2012.

21:14

Default images

Večeras, na glavnom pretresu pred većem posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, usvojen je predlog odbrane Sretena Jocića i ukinut mu je pritvor u postupku koji se vodi pred ovim sudom zbog ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanica. On se ipak neće naći na slobodi.

Jocić će odmah biti upućen na izvršenje kazne zatvora u trajanju od 15 godina, na osnovu pravnosnažne presude za ubistvo Gorana Marjanovića.

Nastavak suđenja za ubistvo Pukanića zakazan je za kraj januara.

Jocić je u pritvoru Okružnog zatvora već tri i po godine jer je optužen za organizovanje ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića 2008. godine u Zagrebu.

Pravosnažno je osuđen na 15 godina zatvora zbog podstrekavanje na ubistvo Gorana Marjanovića 1995. godine, ali tu kaznu još nije počeo da izdržava, jer se u pritvoru nalazi po rešenju Specijalnog suda u okviru predmeta Pukanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: