Dačić: Đilas tu gde je zbog mene

Premijer Ivica Dačić poručio gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu da ne treba da zaboravi da je na tom mestu zahvaljujući njemu.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 28.12.2012.

19:35

Default images

Predsednik SPS i premijer Srbije je pozvao gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da pokaže više političke korektnosti.

Dačić je RTS rekao da nije tačna Đilasova tvrdnja da je SPS nudio Srpskoj naprednoj stranci gradsku vlast u Beogradu, kao i da će socijalisti o tome zauzeti stav ako ta tema dođe na dnevni red.

"Koalicija u Beogradu je bila predmet rasprave i pre četiri godine i to je bio i osnovni uzrok sukoba (Aleksandra) Vučića i mene. Na neki način smo se i ogrešili o Vučića, jer je DS insistirala da i na nivou Beograda ima gradonačenika...Đilas zaboravlja da je on četiri godine gradonačelnik Beograda zahvaljujući meni. Ne pada mi na pamet da učestvujem u vlasti koja će svaki dan mene da napada", rekao je Dačić i dodao da se SPS pre četiri godine na neki način "ogrešio" o Aleksandra Vučića jer su demokrate insistirale da imaju gradonačelnika Beograda.

Predsednik SPS-a je, ipak, dodao da gradska vlast u Beogradu, koju čine Demorkatska stranka i koalicija oko SPS-a, nije u krizi, ali da od partnera očekuje više političke korektnosti.

"Ne postoji trenutno kriza u vlasti u Beogradu, ali bi neka vrsta političke korektnosti bila poželjna", rekao je Dačić.

Dačić je, gostujući na RTS, naveo da Đilas sada, kada je i predsednik DS, daje izjave o Kosovu u kojima "pokušava da kaže da sam ja gubitnik u razgovorima u Briselu, iako je, upravo Đilasov partijski kolega (Borislav Stefanović) parafirao sporazum o integrisanom upravljanju prelazima koji ova vlada mora da sprovede".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: