"Tabloidi deo medijske scene"

Predsednik NUNS Vukašin Obradović je izjavio da će 2012. godina biti upamćena po urušavanju profesionalnih standarda.

Izvor: B92

Petak, 28.12.2012.

18:31

Default images

Obradović kaže i da su tabloidi postali nezaobilazni faktor, ne samo medijske, već i političke scene.

Prvi deo godine ostaće zabeležen po izborima i prljavoj kampanji, koja se velikim delom odvijala uz nesebično terciranje i direktno učešće pojedinih medija, naveo je Obradović u pregledu NUNS.

Pristrasnost je bila toliko očigledna, naveo je on, da su nezavisni posmatrači medijske prilike u Srbiji poredili sa prilikama u Azerbejdžanu i Tadžikistanu. Obradović je rekao da su onda na scenu stupili tabloidi, koji su privodili, hapsili, pisali optužnice i presuđivali.

Uz vetar u leđa nekih delova novovaspostavljene vlasti, tabloidi su postali nezaobilazni faktor, ne samo medijske, već i političke scene. Poput ružnog sna ili flešbeka, 12 godina posle 5. oktobra, probudili smo se u devedesetim, istakao je Obradović.

Ovakva društvena atmosfera je, ukazao je Obradović, ohrabrila pritajene aveti prošlosti, pa smo dobili i spiskove nepodobnih nevladinih organizacija, medija, pojedinaca, patriota i izdajnika.

"I zato, umesto novogodišnje čestitke, neka mi bude oprošteno što svoj pesimizam smeštam u jednu parafrazu: najgore je iza nas, najteže je pred nama", zaključio je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: