Jahjaga biskupu čestitala Uskrs

Kosovski zvaničnici opet su izmešali hrišćanske praznike, pa su umesto Božića, rimokatoličkim vernicima čestitali Uskrs.

Izvor: B92

Utorak, 25.12.2012.

20:48

Default images

Ovoga puta predsednica Kosova Atifete Jahjaga, u pismu upućenom biskupu katoličke Kosovske biskupije Dodu Đerđiju čestitala je Uskrs, pišu večeras frankfurtske "Vesti" na svom portalu.

"Povodom Uskršnjeg slavlja, čestitam Vama i svim katoličnim vernicima Republike Kosovo, uz želje da ovo slavlje provode u radosti i slozi sa svojim porodicama u blagodeti koje nam je Bog podario", navodi se u pismu koje je objavljeno na srpskom na veb stranici Atifete Jahjage.

Jahjaga dodaje da visoko ceni angažovanje katoličke crkve "za slogu i ljubav među ljudima svih nacionalnosti i veroispovesti, i za izgradnju jedne bolje budućnosti".

Na kraju pisma upućenog kosovskom biskupu, Jahjaga još jednom upućuje puno čestitki "za večno slavlje Uskrsa".

Ovo nije prvi put da se katoličkim vernicima na Kosovu pogrešno čestita praznik. Naime, prošle godine kosovski premijer Hašim Tači napravio je istu grešku i umesto Božića čestitao Uskrs. Njegova čestitka bila je objavljena na sajtu vlade u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: