Kalinak: Transfer Sadikija rizičan

Transfer sa Kosova albanskog narko-bosa Bakija Sadikija, koji je u Slovačkoj osuđen na 22 godine zbog trgovine drogom, biće zahtevan u pogledu mera bezbednosti.

Izvor: B92

Utorak, 25.12.2012.

19:12

Default images

Ovo je ocena slovačkog ministra unutrašnjih poslova Roberta Kalinaka.

Kalinak je istakao da će slovačke vlasti učiniti sve kako bi Sadiki pravovremeno počeo da izdržava kaznu u Slovačkoj i da će njegov transfer sa Kosova biti obavljen u saradnji sa kosovskom policijom, javila je slovačka agencija TASR.

"Tu zaista postoji izvestan rizik, biće to zahtevno u pogledu bezbednosti, jer će sigurno biti nastojanja da se on (Sadiki) oslobodi, ali mi smo se za to postarali standardnim procedurama", rekao je Kalinak.

Sud u Slovačkoj osudio je Sadikija u odsustvu u septembru 2011. godine.

On je uspeo da pobegne iz Slovačke, a Interpol ga je uhapsio u oktobru na Kosovu.

Sadiki je okrivljen za nadgledanje tranporta i distribucije najmanje šest pošiljaka heroina iz Turske u Slovačku između 2007. i 2008. godine.
Kosovski vrhovni sud je 20. decembra potvrdio da će Sadiki biti izručen Slovačkoj, a od tog datuma računa se period od 30 dana u toku kog on mora da bude izručen slovačkim vlastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: