NS: Svađa DS i SNS zbog Nove godine

Novosadski DS prozvao gradonačelnika Miloša Vučevića da saopšti koliko će koštati proslava Nove godine u tom gradu, na kojoj je glavna zvezda Vlado Georgijev.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.12.2012.

15:54

Default images

Gradonačelnik Vučević odgovorio je da će u Novom Sadu ove godine biti najbolji program za doček Nove godine u Srbiji, pa čak i u regionu.

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj rekao je na konferenciji za novinare da je ukupan budžet za proslavu katoličkog i pravoslavnog Božića i Nove godine 17 miliona dinara, što je "na nivou prošlogodišnjeg budžeta, ali nudi mnogo više sadržaja od prošlogodišnjeg".

Program za doček Nove godine na novosadskom Trgu slobode 31. decembra svojim nastupom od 20.30 sati otvoriće hor "Viva voks", od 21.50 nastupiće Slobodan Trkulja, posle kojeg će do 25 minuta posle ponoći o raspoloženju Novosađana i njihovih gostiju brinuti pevač Vlada Georgijev, a na kraju će nastupiti Sergej Ćetković.

Gradonačelnik Vučević je rekao da je gradska vlast mogla da donese odluku i da se ne proslavlja Nova godina pa bi u tom slučaju, kako je rekao, mogla da se hvali time da nikakva sredstva nisu potrošena.

"Međutim, Novosađani su od nas očekivali da organizujemo proslavu dočeka, mnogih od njih nemaju sredstava za doček u nekom ugostiteljskom objektu, a interes policije je da u novogodišnjoj noći da se na jednom mestu okupi što više ljudi, jer je lakša kontrola", kazao je Vučević, dodajući da su to sve razlozi koji su učinili da se donese odluka o organizovanju dočeka.

Vučević je na konferenciji za novinare u Kulturnom centru Novog Sada, na kojoj je predstavljen program novogodišnjeg dočeka kazao da sastav muzičara koji će nastupiti u programu govori da će to biti sjajan provod.
Miloš Vuèeviæ (Foto: Beta)
"Danas počinje proslava božićnih i novogodišnjih praznika čije će obeležavanje trajati od Badnje večeri po gregorijanskom do Božića po julijanskom kalendaru", rekao je Vučević, najavivši da će Novosađani imati prilike da u tom periodu uživaju u brojnim sadržajima.

Fajgelj se zahvalio učesnicima programa novogodišnjeg dočeka koji su, kako je kazao, "spustili cenu" za svoje nastupe.

On je posebno naglasio činjenicu da Novi Sad prvi put od Drugog svetskog rata organizovano obeležava Božić.

Glavna zvezda dočeka u Novom Sadu Vlado Georgijev je kazao da mu je veliko zadovoljstvo što ima priliku da drugi put na Trgu slobode ima koncert u novogodišnjoj noći.

"Nadam se da će što više gostiju iz inostranstrva i ostalih delova Srbije doći u Novi Sad i da će ovde uživati", rekao je Georgijev.

Slobodan Trkulja je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da je prezadovoljan što je dobio poziv da u svom gradu i pred svojim sugrađanima za Novu godinu predstavi svoj rad.

"Prvi put mi se desilo da me ljudi iz Novog Sada pozovu da nastupim na jednom ovakvom događaju i zbog toga sam ponosan", rekao je Trkulja, dodajući da veruje da će svi oni koji dođu u Novi Sad uživati.

Prethodno je novosadski odbor DS-a od gradonačelnika Miloša Vučevića tražio da saopšti koliko će koštati proslava Nove godine na
centralnom gradskom Trgu slobode.

DS je u saopštenju podsetio da su glavni izvođači najavili da će se odreći svojih honorara u humanitarne svrhe i predložio da se neutrošena sredstva preraspodele na socijalna davanja i zdravstvo.

Ta stranka je podsetila da je bilo predviđeno da se za proslavu izdvoji oko 30 miliona dinara i ocenila da će više od 20 miliona dinara ostati slobodno za pomoć koja je neophodna najugroženijim sugrađanima.

DS je naveo da je u periodu kada je bio na vlasti od budžeta koji je bio namenjen dočeku Nove godine odvojeno ukupno 20 miliona za socijalna davanja - u 2011. i 2012. godini, sve u sklopu akcije "Novi Sad srcem".

Iz novosadskog odbora DS su saopštili i da očekuju da će gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević održati obećanje i da će danas obavestiti javnost o stvarnim troškovima dočeka Nove godine, jer je, kako stoji u saopštenju, gradonačelnik lično preuzeo odgovornost za raspodelu i utrošak sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: