Harkov:Potraga za odsečenim glavama

I pored neprestanog rada naiskusnijeg kriminalističkog tima, ukrajinska policija još nije uspela da pronađe glave četvoro ubijenih ljudi u Harkovu.

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 18.12.2012.

21:46

Default images

Ovaj zločin dogodio se u subotu, na dan zaposlenih u pravosuđu. U stanu Trofimovih pronađena su obezglavljena tela poznatog sudije Vladimira Trofimova (58), njegove supruge Irine (59), sina Sergeja (30) i njegove devojke Marine Zujeve (29).

Za sada postoje tri razloga zbog čega se ubistvo dogodilo.

Po prvoj, sudija i porodica su ubijeni zbog njegove profesionalne delatnosti. Druga verzija je da se radi o naručenom ubistvu, a po trećoj - ubistvo se dogodilo zbog pljačke jer je Trofimov je bio veliki kolekcionar. Vladimir Trofimov je bio jedan od najpoznatijih numizmatičara u Ukrajini i imao je najveću kolekciju novca koji je korišćen u carskoj Rusiji. Trofimov je skupljao i porcelanske statue, stare slike i razglednice kao i retka priznanja.

Tek u utorak su na videlo počeli da izlaze prvi detalji o ovom masakru. Da se dogodilo ubistvo, policiju je obavestio sin iz prvog braka supruge Trofimova. Kad je ušao u stan na drugom spratu video je stravičan prizor. Na podu su bila tela njegovog očuha Vladimira, majke, polubrata i njegove devojke. Sva obezglavljena. Ubica je poneo četiri glave ubijenih ljudi.

Iako je imao vrednu kolekciju u svom stanu, Trofimov nije imao nikakvo posebno obezbeđenje. Ulazna vrata su bila najobičnija, drvena, na njima nije bilo tragova nasilnog ulaska. Interesantno je da komšije tvrde da nisu čule ništa dok su ubijani Trofimovi i njihova nesuđena snaha.

Policija smatra da su zločin izvršile bar dve osobe. Istraga je uzela na analizu kompjuter koji je pronašla u stanu a takođe i registar, knjigu u kojoj je popisana kolekcija Trofimova. Već se zna da su nestali neki primerci iz njegove bogate kolekcije.

Zna se i da su sudiju, njegovu suprugu i sinovljevu devojku prvo ubili, pa im onda odrezali glave. Sin Trofimova nije bio te sreće. Patolozi tvrde da je njemu glava odvojena od tela dok je još bio u životu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: