Nezavisne: Đukanović ličnost godine

Banjalučke "Nezavisne novine" izabrale su crnogorskog premijera Mila Đukanovića za ličnost godine, što je priznanje koje dodeljuju deseti put.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2012.

22:45

Default images

Đukanović nije prisustvovao večerašnjoj svečanosti dodele nagrada, održanoj u hotelu "Bosna" u Banjaluci, a u njegovo ime priznanje je primio ambasador Crne Gore u BiH Dragan Đurović.

U video poruci povodom dodele nagrade, Đukanoviće je rekao da ovaj skup u Banjaluci "sam po sebi predstavlja uspeh i dokaz mogućnosti suživota i napretka multietničkog društva i njegovih vrednosti".

"Nagrada koju ste mi dodelili neka bude podstrek za nastavak uspešne evropske priče", rekao je Đukanović, prenosi Fena.

Urednički kolegijum "Nezavisnih novina" je nagradu Đukanoviću obrazložio stavom da je lider Demokratske partije socijalista Crne Gore, po broju godina na vlasti, jedan od evropskih rekordera, iako je bio najmlađi premijer u Evropi.

Kolegijum lista navodi i da je Đukanović za premijera Crne Gore izabran šesti put, kao i da je ta zemlja "zahvaljujući politici koju je vodio i vodi, pozitivan primer multietničkog sklada, što je bio jedan od brojnih razloga zbog kojeg mu je pripalo priznanje koje tradicionalno dodeljuje ovaj list".

"Nezavisne novine" takođe su proglasile predsedavajućeg Vjekoslava Bevandu za najboljeg ministra u Veću BiH, federalni premijer Nermin Nikšić dobio je nagradu za Federalnu vladu, dok je za najbolju u vladi RS izabrana Srebrenka Golić, koja vodi resor prostornog planiranja, građevinarstva i ekologije.

"Nezavisne" su odlučile da ustanove novu nagradu za podvig godine, a pripala je poznatoj "majci hrabrost" Jeleni Trikić iz Drvara, koja je preminula zbog tumora na mozgu pošto je, kako bi rodila dete, odbila lečenje jakim citostaticima.

Ličnosti godine, najbolje ministre, novinare i druge ličnosti izabrao je urednički kolegijum i čitaoci tih dnevnih novina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: