Rasmunsen: Crna Gora za primer

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusena izjavio je da napredak Crne Gore može služiti za podstrek svim državama Zapadnog Balkana koje teže članstvu u NATO.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2012.

21:49

Default images

On je večeras kazao da Crna Gora ima važnu regionalnu ulogu u procesu evroatlantskih integracija.

Rasmusen je u Briselu, tokom razgovora s potpredsednikom Vlade i šefom diplomatije Crne Gore Igorom Lukšićem, istakao da će napredak svake države na putu ka NATO biti vrednovan na osnovu individualnih dostignuća.

Kako je saopšteno iz crnogorske vlade, generalni sekretar NATO je kazao da je Crna Gora pozitivan primer u ispunjavanju evropske i evroatlantske agende i ohrabrio zvaničnu Podgoricu da nastavi sa reformskim procesima.

Rasmusen je naglasio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i zahvalio na doprinosu koji Crna Gora daje u ISAF misiji, kao i na spremnosti da nastavi da doprinosi stabilnosti Avganistana i nakon 2014. godine.

Lukšić je, kako je saopšteno, istakao da će nova Vlada Crne Gore ostati na kursu integracija u EU i NATO, odnosno jačanja regionalne saradnje kao glavnim spoljnopolitičkim prioritetima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: