Skup "protiv granice sa KiM"

Pod sloganom "Kosovo da, Evropska unija ne", u centru Sava održan skup protivnika politike kojom se, kako tvrde, stvara granica između KiM i ostatka Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.12.2012.

22:50

Default images

Na skupu, koji je organizovan na poziv internet-portala "Novi standard" i grupe intelektualaca, prisustvovali su članovi i funkcioneri nekoliko desno orijentisanih stranaka i nevladinih organizacija, a javnosti je upućen poziv da obrazuje politički front za očuvanje Kosova i Metohije u Srbiji.

Otvarajući skup glavni i odgovorni urednik "Novog standarda" Željko Cvijanović rekao je da se većina građana ne odriče Kosova i ne želi EU, i da ta većina, kako smatra, zahteva odgovornu elitu koja će smeti i umeti da artikuliše nacionalni interes, jer i Srbija i svet ulaze u godine prekretnice.

Profesor Leon Kojen ocenio je da je EU u dubokoj krizi i da se ne može znati da li će uopšte postojati za deset godina, pa zato tvrdi da je neodgovorno da Srbija gazi sopstvene nacionalne interese zarad jednog veoma neizvesnog cilja na kraju procesa evrointegracija.

Među govornicima su bili i neki srpski političari sa severa Kosova, koji su oštro kritikovali politiku, kojom se, kako smatraju, Kosovo prepušta, a Srbi koji tamo žive žrtvuju.

Narodni poslanik iz Kosovske Mitrovice Marko Jakšić optužio je vlast za postavljanje granice između Srbije i Kosova, navodeći da hapšenje Miroslava Miškovića ne može da prikrije da je sprovođenje sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima "čin nacionalne izdaje".

On je istakao i da Srbija ne sme da se odrekne najbogatijeg dela svoje teritorije, na kojem se nalaze rudna bogatstva i drugi resursi vredni između, kako je rekao, četiri i po i pet hiljada milijardi dolara.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić poručio je da Srbija treba da se vrati kući, jer njena kuća nije Brisel, već Pećka Patrijaršija, Gračanica i Bogorodica Ljeviška.

Među govornicima je bio predsednik organizacije Kosovski front iz Rusije Aleksandar Kravčenko, koji je istakao da je Kosovo i Metohija danas izvor životne snage za sve pravoslavne narode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: