Vojvodina dobija svojih 7 odsto

Ministarstvo finansija ocenjuje da nisu precizni navodi koji su se pojavili u medijima prema kojima je Vlada Srbije prebacila Vojvodini još 12 milijardi dinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2012.

13:41

Default images

Iz Ministarstva navode da se ne radi o novim, već o sredstvima koja su inače planirana usvojenim Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2013. godinu.

U saopštenju Ministarstva finansija se precizira da se radi o namenskom kapitalnom transferu, davanjem garancije Republike Srbije za kredit kineskoj Eksim banci.

Tim kreditom biće izgrađena deonica autoputa Novi Sad - Ruma sa tunelom kroz Frušku Goru i prilaznim putnim saobraćajnicama.

O ovome je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić govorio više puta tokom rasprave o Zakonu o budžetu za 2013. godinu u Skupštini Srbije, kada je objasnio da je budžetom za 2013. godinu AP Vojvodini već obezbeđeno 15 milijardi dinara više nego predhodnim budžetom za 2012. godinu, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da će Republika za pokrajinski budžet izdvojiti još 12 milijardi dinara za kapitalna ulaganja, čime, kako je rekao, nema više potrebe za privremenim finansiranjem pokrajine.

On je rekao da su time stvoreni uslovi da pokrajina u narednih nekoliko dana donese svoj budžet, u skladu sa Ustavom Srbije i da će on iznositi oko 71 milijardu dinara.

Iznos od 12 milijardi dinara će biti upotrebljen za izgradnju poluautoputa od Novog Sada do Rume, koji obuhvata i tunel kroz Frušku goru, rekao je Pajtić novinarima. Nakon saopštenja Ministarstva, oglasio se i Kabinet predsednika Vlade AP Vojvodine.

"Povodom saopštenja Republičkog ministarstva finansija i privrede da je u medijima na nejasan način interpretirana izjava o sredstvima za finansiranje izgradnje puta od Novog Sada prema Rumi, koji obuhvata i tunel kroz Frušku, Kabinet predsednika Vlade AP Vojvodine saopštava da je predsednik pokrajinske Vlade, dr Bojan Pajtić, u svojoj današnjoj izjavi istakao da su sredstva za realizaciju ovog projekta obezbeđena, i da će ona, prema dobijenoj pismenoj saglasnosti Republičkog ministarstva finansija i privrede, biti realizovana preko budžeta AP Vojvodine za 2013. godinu", piše u saopštenju.

Dodaje se da nije sporno da se sredstva strogo namenska i da su predviđena za izgradnju deonice puta Novi Sad-Ruma sa tunelom kroz Frušku goru i prilaznim putnim saobraćajnicama, jer je taj projekat jedan od prioritetnih za AP Vojvodinu.

"Pokrajinskoj administraciji nije od posebnog značaja pitanje da li će ta sredstva biti obezbeđena putem poreza ili kreditnom linijom kineske Eksim banke", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: