Platforma o KiM u ponedeljak?

Predsednik Nikolić predstaviće početkom sledeće nedelje platformu o Kosovu i Metohiji predsedniku Skupštine i šefovima poslaničkih grupa, saznaju Novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 12.12.2012.

22:46

Default images

Kako piše ovaj list, Nikolić će u ponedeljak ili u utorak na Andrićevom vencu da upozna delegaciju parlamenta sa sadržinom tog dokumenta, čiji se tekst privodi kraju.

Očekuje se da će se poslanici o njemu izjasniti do kraja meseca.

Kako saznaju Novosti, trenutno se samo dorađuju finese u platformi, a njen konačni oblik zavisiće i od rezultata primene Sporazuma o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima na KiM. Najveću ulogu u tom poslu ima Marko Đurić, savetnik predsednika za spoljnu politiku, a pomagali su profesori sa Beogradskog univerziteta.

Tekst se bavi i istorijskom pozadinom odnosa Srba i Albanaca u pokrajini, a prateći dokumenti bi trebalo da budu i sve odluke koje su od 1999. do danas usvojili predstavnici civilne uprave u Prištini Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović kaže, za ”Novosti”, da parlamentarci očekuju poziv predsednika i da će se, osim šefova poslaničkih grupa, sa Nikolićem sastati i potpredsednici zakonodavnog doma:

"Ako primena Sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima bude zadovoljavajuća, očekujem da konačan tekst platforme bude završen vrlo brzo i da sa njim budu upoznati šefovi poslaničkih klubova već početkom sledeće nedelje, a da bi o njemu moglo da se raspravlja u Skupštini do kraja decembra."

U parlamentu su spremni da prekroje dnevni red kako bi se raspravljalo o strategiji za KiM. Zato će, verovatno, Stefanović da prekine sednicu, koja počinje u subotu, kako bi se poslanici izjašnjavali o platformi.

Kako saznaju Novosti, njen tekst neće biti ”zakucan”, već će poslanici moći da je dorađuju amandmanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: