10 uhapšenih na aerodromima u EU

Policijske službe iz 15 zemalja, u saradnji sa Evropolom i Erpolom, uhapsile su 10 osoba i zaplenile 1,25 miliona evra i četiri kilograma sintetičkih narkotika.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.12.2012.

21:20

Default images

U saopštenju Evropske policijske službe (Evropol) se navodi da je dvodnevna akcija sprovedena prošlog meseca na 28 evropskih aerodroma i da su uz pomoć elektronskih uređaja detektovani kuriri nedozvoljenih supstanci koje su pokušali da se sakriju među velikim brojem putnika.

Akcije policija u saradnji sa Evropskom mrežom vazduhoplovnih policijskih službi (Erpol), sprovedene su u Belgiji, Bugarskoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, Francuskoj, Irskoj, Letoniji, Luksemburgu, Holandiji, Norveškoj, Španiji, Švedskoj i Švajcarskoj.

Među uhapšenima su evropski državljani, kao i osobe poreklom iz Azije i Afrike.

Pored narkotika, koji je trebalo da budu prebačeni u centralnu Ameriku, zaplenjeni su i kofer pun kradenih mobilnih telefona, lažna dokumenta iz nekoliko zemalja EU i umetnine iz jugoistočne Evrope, uključujući 19 srebrnih novčića i drugih predmeta teških preko tri kilograma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: