Direktor "Vinče" razrešen dužnosti

Direktor Instituta za nuklearne nauke "Vinča" Jovan Nedeljković razrešen je dužnosti s te funkcije. Na njegovo mesto biće postavljen Bojan Radak.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2012.

18:12

Default images

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Radivoje Mitrović rekao je Nedeljković razrešen jednoglasnom odlukom članova Upravnog odbora "Vinče", na šta je resorni ministar Žarko Obradović dao saglasnost.

Takođe, Odbor je na jučerašnjoj sednici predložio Bojana Radaka za vršioca dužnosti direktora, naučnog savetnika iz "Vinče", što je ministar Obradović odobrio, rekao je Mitrović Tanjugu.

UO "Vinče" zatražio je još u julu smenu Nedeljkovića, zbog, kako su naveli, nezadovoljstva njegovim radom i stanja u tom institutu.

Predsednik UO Dragan Domazet rekao je tada Tanjugu da se Nedeljkoviću zamera i što nije poštovao odluke UO, nije dostavio plan reorganizacije, a izveštaj i plan rada nisu bili u odgovarajućoj formi.

Takođe, načinjeni su i veliki dugovi od, kako je tvrdio Domazet, oko 123 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: